Four Freedom laureaat Mai Khoi aanwezig in Club Cinema!

Op de dag dat de Four Freedom Awards worden uitgereikt, donderdag 21 april, zal laureaat Mai Khoi ’s avonds aanwezig zijn in Club Cinema voor een korte Q&A en een speciaal muziekoptreden. Mai Khoi ontvangt de ‘Freedom of Speech Award’.

Speciaal voor deze gelegenheid vertoont Cinema Middelburg de film ‘Mai Khoi and the Dissidents’, donderdag 21 april, om 20:00 uur in Club Cinema.

Mai Khoi is een van Vietnams grootste popsterren. Ze staat bekend als ‘de Vietnamese Lady Gaga’, maar dan begint ze zich uit te spreken.Mai Khoi brak door met haar nummer ‘Vietnam’, over de schoonheid van haar moederland. Maar meer en meer begint Mai Khoi haar sterrenstatus te gebruiken om zich uit te spreken over tal van sociale onderwerpen, zoals vrouwenrechten, lgbt-rechten en vrijheid van meningsuiting.Terwijl de autoriteiten proberen haar tot zwijgen te brengen, maakt haar activisme haar wereldwijd bekend. Tijdens de opnames van haar politieke album Dissent, voelt ze dat ze niet meer veilig is in Vietnam.

Mai Khoi brengt met haar muziek en andere kunstvormen het belang van vrijheid van meningsuiting, sociale rechtvaardigheid en verbetering van de mensenrechtensituatie in Vietnam voor het voetlicht. In haar leven en werk onderstreept zij het recht van iedereen om eigen keuzes te maken. Thema’s waar Mai Khoi aandacht voor vraagt zijn onder meer gelijke kansen voor vrouwen en de LHBTI+ gemeenschap, gendergerelateerd geweld, vrijheid van meningsuiting en het milieu. Zo vroeg zij onder andere aandacht voor de giframp in Formosa die in 2016 voor milieuschade zorgde en daarnaast grote economische gevolgen had voor lokale vissers. Ook droeg ze bij aan “The Bamboo Talk”, een toneelstuk over zorgzaamheid (voor elkaar en de natuur) en het delen van water, voedsel en vriendschap. Deze zaken zijn volgens Mai Khoi essentieel voor een duurzame inclusieve samenleving.