Flatbewoners in Paauwenbrug en Lammerburg kunnen vanaf volgende week ook gft-container gebruiken

Vanaf volgende week woensdag kunnen ook flatbewoners in de Vlissingse wijken Paauwenburg en Lammerenburg gft-afval scheiden. Dan kunnen zij gebruik maken van een bovengrondse gft-container. Dat geldt ook voor inwoners van beide wijken die niet in een flat wonen, maar geen achterom hebben. De bewoners krijgen een speciale sleutel voor de gft-container. 

Zonde 

Doordat steeds meer mensen hun gft-afval scheiden, wordt de hoeveelheid restafval steeds kleiner. De bedoeling is dat dit uiteindelijk per inwoner maximaal 100 kilo per jaar wordt. Wethouder Coen Bertijn: “Het restafval van de gemeente Vlissingen bestaat nog voor een groot deel uit herbruikbaar gft-afval. In 2021 was dat gemiddeld 38 procent per inwoner per jaar. Dit is zonde, want van gescheiden gft-afval kan onder andere compost en biogas worden gemaakt. Het is daarom belangrijk dat inwoners van Paauwenburg en Lammerenburg hun gft-afval straks kunnen scheiden. Dit is weer een belangrijke stap naar minder restafval.”  

Gratis gft-afvalemmer 

In 2021 zijn al woningen zonder achterom in Oost-Souburg ‘aangesloten’ op een gft-container. Na Paauwenburg en Lammerenburg volgen nog het Middengebied en Binnenstad. Bewoners in Paauwenburg en Lammerenburg die gebruik gaan maken van de gft-container, krijgen een gratis gft-afvalemmer en drie rollen composteerbare afvalzakjes. Die worden op 14, 15 en 16 september van deur tot deur uitgereikt.