Finale provinciale Voorleeswedstrijd Zeeland

De finale van het Nationale Voorleeswedstrijd wordt aanstaande woensdagmorgen 13 april  gehouden. De finale begint om 09.30 uur in de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg. In totaal gaan negen kinderen uit heel Zeeland en drie Pabo-studenten van de HZ uit Vlissingen voorlezen. De jury bestaat uit Mark Haayema, Jan van Damme en Jeroen van Aert. De finale is online te volgen voor iedereen.

De winnaar van de finale krijgt een grote beker, een boekenbon en een oorkonde. Daarnaast mag de winnaar het opnemen tegen de elf andere provinciale voorleeskampioenen tijdens de landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd op 25 mei in TivoliVredenburg in Utrecht. De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang de Nationale Voorleeskampioen 2022 noemen.  De winnaar wordt ook een jaar lang Kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum.

De pabo-studenten nemen het op 13 april ook nog een keer tegen elkaar op, zij hebben eerder van het jaar een wedstrijd gewonnen bij de HZ. De winnaar van de Pabo-studenten gaat door naar de landelijke finale van de Pabo Voorleeswedstrijd en neemt het daar op tegen de Pabo-kampioenen van de andere provincies.