Festival Onderstroom brengt van 9 t/m 11 juli meerdere voorstellingen die voor Vlissingen zijn gemaakt

Dit jaar brengt Festival Onderstroom van 9 t/m 11 juli meerdere voorstellingen waaronder een paar producties die speciaal voor het festival en voor Vlissingen zijn gemaakt.

Zowel oude rotten als jonge theatermakers werden door het festival gevraagd om een theatervoorstelling te maken. Weg van de Willem Ruys Theatergezelschap Prins te Paard maakte een audio-cruise over het legendarische schip De Willem Ruys.

Als publiek loop je een route over het terrein van de voormalige Scheldewerf onderweg hoor je een theatraal hoorspel. Zo beland je onderweg in allerlei scènes over het leven aan boord van het schip en leer je mensen kennen voor wie De Willem Ruys heel belangrijk is geweest.

De Scheldestraat is één van de bekendste en meest levendige straten van Vlissingen. Drie jonge theatermakers (Giovanni Brand, Beaudil Elzenga en Lynn Schutter) gingen er op verkenningstocht. De verhalen die zij ontdekten, beleef je nu zelf in hun voorstelling ‘Home is where the Scheldestraat is’, een intense visuele verkenningstocht door deze prachtige straat waar verleden, heden, toekomst en talloze culturen door elkaar heen lopen.

Nog veel meer voorstellingen Tijdens het festival zijn er nog veel meer voorstellingen te zien. Festivalfavorieten BOT brengen een muziektheatervoorstelling in de Machinefabriek. Bij de Dokbrug wordt een Straattheater Bonanza georganiseerd (en de kindervariant: Kinder Bonanza). Neo-fanfare 9×13 brengt de muziekvoorstelling Halt, en Sta stil’ aan de Jan Weugkade. Uitsluitend toegang met een kaartje Voor alle voorstellingen moeten vooraf kaartjes gekocht worden via festivalonderstroom.nl

 

Heeft u ook een evenement of een agendatip?
Stuur deze dan op (liefst met afbeelding) naar ageda@wfm96.nlU kunt ook het formulier op de website invullen.

Be the first to comment on "Festival Onderstroom brengt van 9 t/m 11 juli meerdere voorstellingen die voor Vlissingen zijn gemaakt"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*