Expositie ‘Muzikanten in lockdown’ in de ZB

Van 30 november t/m vrijdag 31 december 2021 is op de eerste verdieping van de ZB aan de Kousteensedijk 7 in Middelburg de expositie ‘Muzikanten in lockdown’ te zien, met 44 foto’s die de Middelburgse Tanja Hoogerheijde maakte van Zeeuwse muzikanten tijdens de eerste lockdownperiode.
 

De cultuursector kreeg zware klappen door corona. Professionele muzikanten, de mensen van het licht en geluid, eigenaren van cafés, theaters en poppodia. Zij  probeerden zich met kunst- en vliegwerk staande te houden. Niet meer samen kunnen spelen, geen optredens meer voor en met publiek. Die frustraties wilde ik vastleggen”, vertelt Tanja.

Het begon met een foto van haar man, die bassist is. Maar Tanja besefte dat er natuurlijk veel meer Zeeuwse muzikanten in hetzelfde schuitje zaten. Ze is haar muzikantennetwerk gaan aanspreken en zo is het balletje gaan rollen. “Voor ik het wist, was ik gedurende de eerste lockdown vele dagen onderweg om (vanaf anderhalve meter) foto’s te maken van Zeeuwse muzikanten. Normaal speelden zij met grote regelmaat in en buiten Zeeland. Dat alles viel in één keer helemaal stil”. Nu krijgen ze toch weer even een podium.

Foto: Tanja Hoogerheijde

Be the first to comment on "Expositie ‘Muzikanten in lockdown’ in de ZB"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*