Duikers in haven van Vlissingen: volgens de politie foute boel

Als je mensen met duikuitrusting in de haven van Vlissingen ziet, moet je de politie bellen. Dat is de boodschap van de politie Zeeland. Volgens de agenten zouden de duikers namelijk uithalers zijn die drugs opduiken.

De drugs zitten vaak verstopt in een zogenoemde zeekast. Dat is een opening in een schip onder het wateroppervlak. Op de plek waar het schip vertrekt, worden de drugs erin gestopt. En een paar weken later, op de plek van bestemming – bijvoorbeeld de haven van Vlissingen – worden de pakketjes eruit gehaald. Dat gebeurt door duikers.

Duiken voor drugs

“Bij verschillende onderzoeken zijn onderwaterscooters aangetroffen en duikuitrusting”, schrijft de politie. Daarom roepen ze op om meteen de politie te bellen als er mensen met duikuitrusting in de buurt van de Vlissingse haven rondlopen.

Sinds januari 2022 is er een wet aangenomen waarbij uithalers een hogere straf kunnen krijgen. Wanneer een persoon zonder toestemming op het haventerrein komt, kan er een celstraf van maximaal één jaar opgelegd worden. Volgens de politie zijn er in 2022 al meerdere personen veroordeeld tot een gevangenisstraf op basis van deze wet.
Foto: Duiker bij zeekast (Douane Vlissingen)
Dit is een bericht van Omroep Zeeland.