Collectie Hans Warren in de ZB

Van 4 november tot en met 31 december 2021 exposeert ZB Bibliotheek van Zeeland (ZB) materialen uit de Collectie Hans Warren. Het zijn onder meer vogeltekeningen en originele handschriften die aansluiten bij de nieuwe publicatie in de PPF-reeks, waaronder die van het in 1996 verschenen natuurdagboek ‘Ik ging naar de Noordnol’. De expositie is te zien in het souterrain in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg.

 

Het is 100 jaar geleden dat Hans Warren werd geboren. De bekende dichter en dagboekschrijver had ook nog een andere kant: hij was een begenadigd tekenaar, die al op jonge leeftijd begon met het in beeld brengen van vogels. Het ging hem eerst nog om de pracht van vogels in het algemeen, op den duur ontwikkelde hij zich tot een ware vogelaar, die zelfs publiceerde over de avifauna van Zuid-Beveland. De vogeltekeningen bevinden zich in de ZB als onderdeel van de Collectie Hans Warren.

 

De Stichting Vrienden van de ZB reikt 27 november het eerste PPF-boekje uit waarin Chiel Jacobusse deze ornithologische kant van Hans Warren belicht en in hedendaags perspectief zet. Het boekje is vanaf 29 november verkrijgbaar bij de ZB.

Be the first to comment on "Collectie Hans Warren in de ZB"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*