‘Buurten in Vlissingen hollen uit’

Er word in Vlissingen te weinig gehandhaafd op woonvergunningen, vindt POV-fractievoorzitter Pim Kraan. Volgens hem worden er nu teveel panden illegaal verhuurd aan toeristen of arbeidsmigranten. Ook worden er woonhuizen opgekocht door beleggers. Deze gang van zaken moet stoppen, meent Kraan van POV. Daarom diende de lokale partij afgelopen donderdag een motie in tijdens de raadsvergadering. Vanavond kiest het college B of deze wordt aangenomen.

De partij wil dat elke keer wanneer een woning gekocht wordt, de koper opnieuw een huisvestingsvergunning moet aanvragen. Volgens POV kan gemeente Vlissingen dan beter handhaven en geeft het starters weer een kans op de woningmarkt.

Leefbaarheid en sociale structuur verslechtert

Op dit moment geldt de zogeheten postcoderegeling in Vlissingen, waarbij vijf procent van de woningen in een postcodegebied mag worden gebruikt voor andere bestemmingen. Zoals voor verhuur en recreatieverblijf.

“Maar door slechte handhaving, kan iedereen op dit moment een huis kopen en er mee doen wat ze willen”, zegt de POV-fractievoorzitter. En dat is volgens hem slecht voor de sociale structuur en leefbaarheid van de omgeving. “De buurt holt uit.”

Kraan: “Belgen, die hier een vakantieverblijf hebben, komen soms maar één keer per jaar en nemen dan hun eigen aardappels mee. Economisch hebben we er niks aan. Maar die leegstand zorgt ook voor spookstraten.”

Recreatieverblijven nemen overhand

Vlissingers vinden ook weinig sociale verbinding met de buurt door woningen die verhuurd worden aan toeristen, ervaart Kraan. “Toeristen doen niet mee aan onze samenleving.” Kraan vreest dat wanneer recreatieverblijven de overhand nemen, dit voor problemen gaat zorgen.

Volgens hem zorgt de huidige regelgeving ervoor dat starters geen kans krijgen om een huis te kopen in Vlissingen. “Beleggers zijn hun voor. De jeugd trekt daardoor weg.”

Be the first to comment on "‘Buurten in Vlissingen hollen uit’"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*