Burgemeester Vlissingen verwacht niet dat Rescue toch nog doorgaat

Burgemeester Bas van den Tillaar verwacht niet dat Rescue Vlissingen over drie weken toch nog doorgaat. Gisteravond maakte de gemeente bekend dat het evenement op 17 augustus geen vergunning krijgt. Volgens de burgemeester zijn er nog zorgen over het aantal bezoekers.

Van den Tillaar wijst vooral op de verwachte drukte bij het evenement. “In 2018 was het een groot feest, maar het was té druk. Er zijn nog heel veel vragen over de crowd control tijdens het evenement.” Ook is volgens de burgemeester de medische planvorming onvoldoende en ontbreken evenementtekeningen. “We zijn al maanden in gesprek en er is een hersteltermijn gegeven, want bij de verwachte 50.000 bezoekers, moet het goed georganiseerd worden.” 
 
Juridische stappen
In een statement op de website schrijft de organisatie van Rescue Vlissingen er nog steeds vanuit te gaan dat het evenement op 17 augustus gewoon doorgaat. De organisatie heeft naar eigen zeggen geen verklaring gekregen over het onthouden van de vergunning. Rescue Vlissingen denkt eraan om juridische stappen te ondernemen.

Rescue Vlissingen is het grootste hulpverleningsevenement van Nederland en bedoeld om het grote publiek kennis te laten maken met hulpverlening. Waar normaal deuren dicht blijven, krijgt het publiek op deze dag een volledige inkijk door demonstraties die worden gehouden te land, ter zee en in de lucht.

De afgelopen twee jaar ging Rescue Vlissingen niet door vanwege het coronavirus. De laatste editie van het evenement was in 2018. De organisatie meldde toen dat er 100.000 bezoekers op het evenement afkwamen. Later bleek uit een telling van de gemeente Vlissingen dat er fors minder bezoekers naar de boulevard kwamen tijdens Rescue: 45.000.
 
Dit is een bericht van Omroep Zeeland.