Brandspuithuis in Serooskerke breidt uit

Binnenkort kunnen mindervaliden ook de exposities op de bovenverdieping van het Brandspuithuis in Serooskerke bezoeken. Daarnaast breidt het Brandspuithuis uit.

Het Historisch Educatief Centrum Het oude Brandspuithuis opende in 2015 in Serooskerke. Na de organisatie van verschillende exposities kwam de wens voor een lift naar de eerste verdieping. Mensen met een lichamelijke beperking konden tot dan toe niet naar de expositie op de bovenverdieping. Het plaatsen van een lift ging ten koste van de beschikbare expositieruimte. Daarom wilde het oude Brandspuithuis de buitenruimte tussen de oude brandkazerne en Drukkerij Van Keulen overkappen en als extra expositieruimte gebruiken.

Eind 2020 is de lift gerealiseerd. Ook zijn de voorbereidingen voor de extra expositieruimte gestart. Het realiseren van dit initiatief heeft het oude Brandspuithuis gedaan met haar vrijwilligers. Voor de extra expositieruimte werkt het oude Brandspuithuis samen met het bedrijf Wervenhove uit Serooskerke. De organisatie hoopt met ingang van de zomervakantie weer open te kunnen gaan voor bezoekers. Het oude Brandspuithuis gaat met vertrouwen de toekomst in en draagt met haar exposities bij aan de leefbaarheid in Serooskerke voor de inwoners en toeristen.

In 2008 kreeg de vrijwillige brandweer in Serooskerke een nieuwe kazerne. Daardoor kwam de oude kazerne aan de Torenstraat leeg te staan. In 2014 richtte de Stichting het oude Brandspuithuis zich op en kocht de oude kazerne. De stichting maakte dat jaar plannen voor een Historisch Educatief Centrum met de thema’s Goud (ontstaan Serooskerke en goudvondst), Rood (geschiedenis Brandweer Zeeland en activiteit voor de jeugd) en Rouw (geschiedenis van de uitvaart). In 2014 en 2015 is dit centrum ontstaan door de kazerne uit te breiden met een 500 m2 grote expositieruimte. extra expositieruimte naast de entree.

Foto: Gemeente Veere

Be the first to comment on "Brandspuithuis in Serooskerke breidt uit"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*