Brand bij cateringbedrijf Sec Catering; “We hebben al veel appjes gekregen van mensen die ons willen helpen”

De brand bij Cateringbedrijf Sec Catering aan de transportweg in Vlissingen werd dinsdagmiddag getroffen door een vlam in de pan. 

Door: Jelte Poppe

Het was een normale werkdag voor de koks en de werknemers in de keuken bij SEC Catering in Vlissingen. Totdat ineens de vlam in de pan sloeg. 
Dinsdagmiddag rukte de brandweer van Oost-Souburg uit omdat er door een nog onbekende oorzaak vlam in de pan sloeg bij het bedrijf.

In de keuken waren de koks net aan het eten toen het mis ging. Martijn van de Woestijne leidt ons rond door de keuken. De gaspitten zijn zwartgeblakerd en in de afzuigkap zijn nog de sporen van de brand nog te vinden. Maar toch is Martijn er rustig onder. “Ik heb al veel appjes gehad van collega’s in het vak, dat als we hulp nodig hebben we daar terecht kunnen!” 
Het is uiteraard snel schakelen. Want het werk moet door! En dat is ook bij het bedrijf te merken. Een gespecialiseerd bedrijf is druk bezig in de keuken om de brandplekken “op te pimpen” zoals de dat noemen.

Martijn verteld dat ze vrij snel na de brand al een andere plaats hadden gevonden om het werk door te laten gaan. Stichting Salvage was vrij snel na de brand al wezen kijken om de verzekering en dergelijke in werking te zetten.
We lopen verder door het gebouw. In het magazijn is de scherpe brandlucht ook nog te ruiken. “Vermoedelijk is de rook via het plafond verder het gebouw in gekomen”. 

Martijn is zichtbaar trots op zijn personeel. “Ze zijn altijd al getraind om goed te kunnen handelen in dergelijke gevallen van brand, en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Het had erger af kunnen lopen”. Nadat de vlammen uit de pan sloegen hebben de mensen in de keuken gelijk het deksel op de pan gedaan. Ook hebben ze de eerste bluspogingen gedaan, en dat met groot succes! Ook de brandweer bevestigd dat nog eens. Nadat de brandweer de restanten hadden geblust en de keuken nog controleerde op brandresten, kreeg ook het personeel een compliment. Door snel en goed optreden van is er erger voorkomen.

Maar het werk zal er nauwelijks onder lijden verteld Martijn. Ze zullen tijdelijk vanuit een andere keuken de broodjes voor de klanten maken. “De kwaliteit die klanten van ons gewend zijn, zullen we nog steeds leveren”. 

 

Be the first to comment on "Brand bij cateringbedrijf Sec Catering; “We hebben al veel appjes gekregen van mensen die ons willen helpen”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*