Bouw omgedraaide school gaat voorlopig ‘gewoon’ door, extern onderzoek gestart

De gemeente Vlissingen wil dat de bouw doorgaat van de basisschool Tweemaster-Kameleon in Oost-Souburg ondanks de verkeerde locatie. De gemeente laat nu een extern adviesbureau onderzoeken of de foute locatie gelegaliseerd kan worden, om te voorkomen dat het gebouw opnieuw afgebroken moet worden.

 

De school in aanbouw werd eerder al verkeerdom gebouwd. Dat is inmiddels rechtgezet, maar afgelopen woensdag bleek dat de school drie meter te dicht bij de Jan de Priesterstraat gebouwd wordt. Daardoor voldoet de bouw niet aan het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning.

‘Geen bezwaren’

Zelf ziet de gemeente geen bezwaren tegen het doorgaan van de bouw van de school. “Op voorhand lijken er namelijk geen belangen onevenredig geschaad te worden”, schrijft de gemeente in een verklaring. Of dat inderdaad klopt, wordt nu door het externe adviesbureau onderzocht.

De gemeente Vlissingen heeft in dit geval een dubbelrol: ze is zowel de opdrachtgever voor de bouw als de handhaver die op naleving van regels moet toezien. Daarom kan de gemeente dit onderzoek naar eigen zeggen niet zelf uitvoeren en neemt het een extern adviesbureau in de arm.

Onderzoek naar fout

Ook het onderzoek naar hoe de fout is ontstaan wordt vanwege de eerder genoemde dubbelrol niet door de gemeente zelf uitgevoerd. Ook daarvoor wordt een onafhankelijk bureau in de arm genomen.

Dit is een bericht van Omroep Zeeland.