Bijna één miljoen euro beschikbaar voor het bouwrijp maken van oud sportpark Baskensburg

Het gemeentebestuur van Vlissingen wil negenhonderdduizend euro beschikbaar stellen voor het klaarmaken voor exploitatie van het oude sportterrein Baskensburg, dat gelegen is naast sportpark Irislaan. Het plan is om een tijdelijk wooncomplex te plaatsen voor buitenlandse werknemers.

Arbeidsmigranten wonen nu vaak onder erbarmelijke omstandigheden. Door nieuwe woonvoorzieningen te creëren, hoopt de gemeente dat probleem te verhelpen.

Tijdelijke oplossing

De kavel moet eerst bouwrijp gemaakt worden. Als dat gedaan is, kan het terrein verkocht worden aan huisvestingsbedrijf Delfaerde. Die 350 appartementen voor arbeidsmigranten gaat bouwen. Dit is een tijdelijke oplossing van maximaal 15 jaar. Het is de bedoeling dat het perceel daarna wordt omgezet naar bedrijventerrein. De gemeente Vlissingen hoopt dat de verkoop 1,3 miljoen euro oplevert. Als de gemeenteraad instemt met de plannen kan de bouw voor de zomer van 2022 beginnen.

Genoeg ruimte 

Naast de woonvoorziening voor internationale werknemers zal er op Baksensburg genoeg plek zijn voor andere faciliteiten. Zoals voor de nieuwe Touba-moskee en tennis- en padelbanen. De locatie bij Baskensburg, waar vroeger een atletiekbaan lag, staat al voor lange tijd leeg.

Be the first to comment on "Bijna één miljoen euro beschikbaar voor het bouwrijp maken van oud sportpark Baskensburg"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*