Bewoners krijgen € 100,- voor een regenton na groot onderhoud in Zoutelande

De aanbestedingsprocedure voor het groot onderhoud aan de Molenweg, Scheldestraat, Deurlostraat en Roompotstraat in Zoutelande is afgerond. De werkzaamheden gaan in november van start en duren tot april 2022.

Het groot onderhoud bestaat uit werkzaamheden van DNWG Infra en de gemeente Veere. De DNWG zal diverse kabels en leidingen, en huisaansluiting kabels en leidingen vervangen.
De gemeente Veere zal een regenwaterriool aanleggen. Ook vervangt de gemeente de huisaansluitingriolering en vervangen ze de bestrating van de rijbaan, parkeervakken en de troittoirs inclusief de fundering.

De werkzaamheden starten in november 2021 en zal duren tot april 2022. Deze planning is afhankelijk van de weersomstandigheden en onvoorziene zaken.

Eén van de hoofddoelen van het groot onderhoud is het verhelpen van wateroverlast tijdens hevige regenbuien. Ook de bewoners kunnen hier een bijdrage aan leveren. Daarom mogen zij op kosten van de gemeente Veere een regenton aanschaffen ter waarde van € 100,-. Hiermee leveren zij een bijdrage aan een mindere belasting op het rioolstelsel.

Be the first to comment on "Bewoners krijgen € 100,- voor een regenton na groot onderhoud in Zoutelande"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*