‘Belgische toestanden’ bestaan volgens Lokale Partij Middelburg bij kwaliteit wegen in de gemeente

Het onderhoud aan de wegen in Middelburg moet sneller en beter. Dat vond de raadscommissie Ruimte maandagavond. Op dit moment voldoet 13,1 procent van de Middelburgse wegen niet aan de eisen. Als in een gemeente meer dan 10 procent te slecht is, dan worden alle wegen als onvoldoende beoordeeld. De laatste keer dat Middelburg wel aan die norm voldeed was in 2017.

Raadsleden Bram de Buck (Lokale Partij Middelburg) en Corné de Voogd (SGP) wezen erop dat de veiligheid van de weggebruikers in het geding is. “Belgische toestanden”, noemde De Buck het. Voor wethouder Eduard Smit, een partijgenoot van De Buck, ging dat echter te ver. “De toestand van de wegen is niet goed, dat is duidelijk. Maar we hebben het over 13 procent. Om dan te spreken dat de veiligheid van de weggebruikers in gevaar komt, vind ik nogal wat.”

Volgens Smit is meer geld steken in het wegonderhoud, maar een deel van de oplossing. “Een ander probleem is dat aannemers te weinig personeel hebben om werkzaamheden uit te voeren.”

Dat was weer voor De Buck een verkeerd argument. “Te weinig personeel, dat hoor ik ongeveer bij elk onderwerp hier in de gemeenteraad. Ik wil dat het college tot aan de volgende verkiezingen in 2026 er alles aan doet om het achterstallig onderhoud uit te voeren.”

Foto: Door heveige regenval worden wegen slechter (Ronald Eggermont/Omroep Zeeland)