Beleefpad Oranjezon valt 274.000 euro duurder uit

Het ‘beleefpad’ in natuurgebied Oranjezon valt 274.000 duurder uit dat oorspronkelijk begroot. Dat komt door duurder bouwmaterialen, strengere eisen en het inhuren van een externe projectleider. Onderdeel van het beleefpad is een voetgangersbrug die twee duintoppen met elkaar verbindt.

Februari vorig jaar besloot de gemeenteraad van Veere dat de strandovergang Oranjezon moest worden verbeterd. De kosten bedroegen 775.000 euro, een bedrag waarvan de provincie bijna de helft zou betalen en de gemeente Veere, Camping Oranjezon en het Zeeuws Landschap de rest. De vernieuwing was nodig omdat het huidige pad weinig aantrekkelijk is voor wandelaars vanwege de hoge hekken. Ook vormt het pad een barrière voor dieren in natuurgebied Oranjezon.

Wandelbrug

Architectenbureau IPV in Delft heeft een brug ontworpen die wandelaars een mooi uitzicht geeft over het duingebied en dieren een vrije doorgang. Maar het project, waartoe ook de aanleg van een parkeerterrein voor fietsers behoort, valt duurder uit. Van het extra bedrag van 274.000 euro neemt Veere de helft voor haar rekening, het Zeeuws Landschap een derde, de provincie 14 procent en Camping Oranjezon 5 procent.

De raadscommissie ruimtelijke ontwikkeling van Veere vergadert er op 5 september over. Op 29 september neemt de gementeraad een besluit.

Foto: IPV Delft