Bekijk de bouw van Windpark Binnenhaven Neeltje Jans tijdens open dag

E-Connection is gestart met het plaatsen van windturbines in de Binnenhaven en wil belangstellenden de mogelijkheid bieden om in het windpark te participeren. Een goed moment om relaties, buren, bewoners en belangstellenden uit te nodigen voor een uniek bezoek aan de bouwplaats tijdens een open dag op 11 september 2021. Jong en oud kunnen er genoeg zien en beleven. Medewerkers van E-Connection en haar aannemers zijn aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.

 

Op de bouwplaats is tijdens een wandeling van ongeveer een uur te zien hoe een windturbine wordt opgebouwd. Een fundatie kan van dichtbij worden bekeken. Als het weer het toelaat, kunnen bezoekers op afstand misschien zien dat windturbine-onderdelen worden geplaatst. Diverse informatieborden geven meer informatie over o.a. windenenergie in het algemeen en het project Optimalisering Windparken Oosterscheldekering, waarmee E-Connection nog meer elektriciteit opwekt op deze windrijke locatie.

E-Connection presenteert deze open dag de mogelijkheid aan de omgeving om te participeren in het windpark, door de uitgifte van obligaties met een vaste rente. Inwoners van de gemeenten Veere, Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland, krijgen een extra voordeeltje als ze meedoen. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld eigenaren van vakantiewoningen dicht in de buurt van het windpark.

Bezoekers kunnen gerust hun (klein)kinderen meenemen. Voor hen is er een speurtocht met een lekker prijsje aan het eind en zij kunnen hun energie kwijt op het springkussen.

In verband met de coronaregels moet iedereen zich vooraf aanmelden en wordt er gewerkt met tijdsloten. Aanmelden kan vanaf 2 september via e-connection.nl/open-dag-2021/

Het windpark wordt gebouwd rondom de voormalige Binnenhaven op het werkeiland Neeltje Jans in de provincie Zeeland. Hier verrijzen 4 Vestas windturbines. Elk heeft een vermogen van 4,3 MW (samen 17,2 MW) en ze wekken vanaf eind dit jaar gezamenlijk jaarlijks ongeveer 70.000 GWh elektriciteit op. Dat is vergelijkbaar met het gemiddelde jaarlijkse elektriciteitsverbruik van ongeveer 21.000 huishoudens.

Foto: Pixabay

Be the first to comment on "Bekijk de bouw van Windpark Binnenhaven Neeltje Jans tijdens open dag"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*