Badhotel Domburg krijgt ondergrondse parkeergarage

Het Badhotel Domburg krijgt een ondergrondse parkeergarage, die ook door andere hotels kan worden gebruikt. B&W van Veere willen zo het Nehalenniagebied autoluw maken. Naar verwachting start de bouw van de parkeergarage eind 2023, zodat hij begin 2026 in gebruik kan worden genomen.

De nieuwe parkeergarage krijgt twee lagen en ruimte voor fietsenstallingen. De eerste parkeerlaag met 96 plaatsen is voor gasten van het Badhotel. De tweede laag met 100 plekken is bestemd voor andere hotels in het Nehalenniagebied. Hierdoor ontstaat er minder parkeer- en verkeersdruk in het centrum van Domburg. De nieuwe parkeervoorziening wordt dus niet voor iedereen toegankelijk.

Routes parkeergarage

Het in- en uitrijden van de eerste parkeerlaag zal via Park Loverendale gaan. Dit is ook de huidige aanrijdroute van het Badhotel. Het inrijden van de tweede laag gaat via de huidige toegang aan de Badstraat en het uitrijden via de voorzijde van het Badhotel naar de Domburgseweg. Na de aanleg van de parkeergarage wordt het terrein achter het hotel met nu nog het bovengrondse parkeerterrein natuurgebied. Het dak van de ondergronds parkeergarage moet ‘groen’ worden en water opnemen. Hierdoor komt er minder hemelwater in het riool. Voor de bouw moet nog wel het bestemmingsplan worden aangepast.

Archeologisch Rijksmonument

De plek waar de garage wordt gebouwd is een archeologisch Rijksmonument vanwege de aanwezige sporen van de Ringwalburg, gebouwd rond 880. Daarom wordt er voor de parkeergarage tot 5 meter diep afgegraven. Tot aan die diepte verwachten archeologen restanten te vinden. Na de aanleg van de parkeergarage zijn opgravingen niet meer mogelijk.

Foto: ANP