Aanvragen subsidie voor oplossen krapte arbeidsmarkt weer mogelijk

Vanaf vandaag, donderdag 25 november, is het weer mogelijk om subsidie aan te vragen voor innovatieve projecten die bijdragen aan het oplossen van de krapte op de arbeidsmarkt. Deze subsidieregeling, Zeeland in Stroomversnelling ‘Human Capital Agenda’, gaat voor de 3e keer open en loopt tot en met vrijdag 25 maart 2022.

Deze subsidie kan aangevraagd worden voor sociale innovatieprojecten die zich richten op het oplossen van het tekort op de arbeidsmarkt. Sociale innovatie is het toepassen van nieuwe vormen van organisatie, nieuwe methoden en/of door middel van het presenteren van nieuwe producten en diensten. Deze producten en diensten moeten een meetbare invloed hebben op het vraagstuk van de arbeidsmarkt in Zeeland. Een groep van drie of meer partijen kan een project aanvragen waarbij de vraag vanuit de werkgevers centraal staat.

In de vorige ronde van de subsidieregeling hebben 6 innovatieve projecten financiering ontvangen. Eén daarvan was het Traineeship programma: Talent voor Zeeland. Binnen dit traineeship maken jonge, net afgestudeerde talenten op HBO en WO niveau kennis met meerdere organisaties in Zeeland. De projectpartners bundelen de krachten in het werven & begeleiden van jonge talenten en bieden de trainees een kennismaking met het netwerk van projectontwikkeling en -management in Zeeland aan. Het doel is om met 10 organisaties samen te gaan werken en 15 traineeships aan te bieden

. AddVision Projectontwikkeling & management werkt hiervoor samen met Admiraal de Ruyter Ziekenhuis, Dockwize, HZ University of Applied Sciences en Zeeuwland.

Be the first to comment on "Aanvragen subsidie voor oplossen krapte arbeidsmarkt weer mogelijk"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*