18 Augustus eerste bijeenkomt in Zoutelande bij Oogcafé Walcheren

Voor slechtziende en blinde mensen is het niet altijd makkelijk om gezien te worden door anderen. Zo niet bij Oogcafé Walcheren. Vanaf januari 2021 is de oogvereniging regiogroep Zeeland een zelfstandige afdeling geworden.

Omdat er voorheen niet in heel Zeeland Oogcafés georganiseerd werden is er gekeken of dit nu wel zou lukken, en dat is gelukt! In Goes en Terneuzen waren er al maandelijkse oogcafés. Met Schouwen-Duiveland en Walcheren komen er nu twee bij.

Het Oogcafé is er voor iedereen die slechtziend of blind is en natuurlijk ook voor partners, begeleiders en geïnteresseerden. Ervaringen uitwisselen in een gezellige sfeer is het hoofddoel van het café. Als er belangstelling is onder de bezoekers kan er zeker ook eens gezamenlijk iets ondernomen worden binnen of buiten het café. 

Het Oogcafé wordt ondersteund door zowel de Oogvereniging als de Maculavereniging. De consumpties zijn voor eigen rekening, verder kost het u niets. Iedereen die op Walcheren en daarbuiten woont is iedere 3e woensdagmiddag van de maand van 13.30 tot 16.00 uur welkom in de Soute Schakel, Westkapelseweg 24c, 4374 BB  in Zoutelande.

Het plan is om op 18 augustus de eerste bijeenkomst van het Oogcafé te organiseren. Of dit lukt, is afhankelijk van de op dat moment geldende coronamaatregelen. Hoe dan ook, er is een feestelijk programma met een hapje en een drankje. Het idee is om in ieder geval ook een sportief spel aan te bieden dat door zowel slechtzienden als zienden samen gespeeld kan worden.

Wilt u ook deelnemen? Aanmelden kan bij Mirella Simons via mail oogcafewalcheren@gmail.com of telefoonnummer 06 50 55 23 23. Na aanmelding wordt u op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen.

Be the first to comment on "18 Augustus eerste bijeenkomt in Zoutelande bij Oogcafé Walcheren"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*