17 april première Meepesaant in Vlissingen

Twee zussen met uiteenlopende karakters komen wekelijks bij elkaar om te kaarten en ‘impersant’ te praten over over alles wat hen bezighoudt. Wat verbindt de twee? Welke familieverbanden zijn er? En hebben de dames meer overeenkomsten dan vooraf gedacht? Met veel humor wordt een beeld neergezet waar we onszelf en anderen in kunnen herkennen.

De van origine in het Tilburgs geschreven voorstelling ‘Meepesaant’ werd in 2011 voor het eerst op de planken gebracht. De schrijvers Marc-Marie Huijbregts en Marcel Musters, speelden toen zelf de hoofdrollen. Hans Puik heeft een Zeeuwse bewerking geschreven met als titel ‘Impersant’, wat zoveel betekent als ‘ondertussen’ of ‘tegelijkertijd’ en is afgeleid van het Franse woord ‘en passant’. Impersant vertelt het tragikomische verhaal van de Vlissingse zussen Riet van den Biggelaar-Van Oosterhout (gespeeld door Jolanda Kasse) en Sjan van Oosterhout (gespeeld door Anneke van Jaarsveld). Zachtaardige Riet en dominante Sjan hebben elkaar door familieomstandigheden harder nodig dan ooit. Maar; of ze dat bevatten is nog maar de vraag. Een ding is zeker, het wordt een voorstelling met een lach en een traan.

De premiere vindt plaats op Paaszondag 17 april a.s. in de Muziekkazerne, Marconiweg 4 in Vlissingen. Het is de eerste keer dat een voorstelling van De Zeeuwse Komedie hier plaatsvindt. Hieronder treft u de speellijst aan. De laatste twee voorstellingen worden gespeeld in de bioscoopzaal van Scheldehof, in de voormalige Plaatwerkerij. Hiermee biedt De Zeeuwse Komedie de mogelijkheid de voorstelling ook te komen bekijken in de nieuwe wijk Het Scheldekwartier in Vlissingen. Deze voorstelling is voor iedereen te bezoeken: zowel openbaar als voor de bewoners van Scheldehof. Tickets zijn verkrijgbaar via www.zeeuwsekomedie.nl en kosten 12,50.