Coördinatoren Maatjesproject Humanitas stoppen

De Coördinatoren van het maatjesproject Humanitas stoppen met hun werkzaamheden. Dat maakte ze afgelopen maandag bekend.

Het Maatjesproject van Humanitas Zeeland is er voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Vrijwilligers, de Maatjes, worden gekoppeld aan de deelnemers.
Het Maatje biedt gezelligheid en één op één contact en ze gaan samen ongeveer één keer per twee weken iets leuks doen. Bijvoorbeeld koffie drinken, naar de stad, naar de film, fietsen of wandelen.

Het Maatjesproject is een groot succes. Er zijn momenteel 80 deelnemers gekoppeld aan een vrijwilliger. Helaas is er al langere tijd een tekort aan vrijwillig coördinatoren. Ondanks verschillende wervingscampagnes zijn er geen nieuwe coördinatoren bij gekomen. Met pijn in hun hart hebben de huidige coördinatoren besloten te stoppen met hun werkzaamheden per 1 juni 2022. Zij hebben dit werk lange tijd met ontzettend veel plezier gedaan. Ze vinden het een heel mooi project, met prachtige deelnemers en vrijwilligers. In de afgelopen jaren is het ook uitgegroeid tot een enorm succesvol project en daar zijn ze erg trots op.

Helaas kunnen zij door een te krappe bezetting hun werkzaamheden niet meer uitvoeren op de manier waar ze voor staan. Namelijk met zorg en aandacht voor zowel de deelnemers als de vrijwilligers.

De coördinatoren stoppen met hun werkzaamheden maar het Maatjesproject blijft gelukkig wel bestaan op een andere manier.
Het contact tussen de huidige koppelingen kan gewoon blijven doorgaan. Hier zijn we heel erg blij mee!
Vanaf 1 juni zal onze collega Rob de Vos als administratief coördinator de administratieve taken overnemen. Daniella Hädicke blijft contactpersoon voor de huidige vrijwilligers
Er is dan echter geen tijd en capaciteit meer om nieuwe vrijwilligers te werven of gezamenlijke activiteiten te organiseren.
Er zal op termijn worden gekeken of het project een doorstart kan maken.

Op vrijdag 13 mei is er een afscheidsborrel voor de coördinatoren, de vrijwilligers en deelnemers. Ze zullen met elkaar proosten op een mooie toekomst!