Tocht van licht in Vlissingen

©Gemeente Vlissingen

Op Kerstavond 24 december zal een bijzondere tocht worden gelopen: Tocht van licht. Het doel van de tocht is hoop, saamhorigheid en warmte te verspreiden in de stad Vlissingen.

“Iedereen die wil mag meelopen, zodat we samen licht en eenheid kunnen ervaren,” vertellen Matthea Quist en Wout Alserda, dominee van de Sint-Jacobskerk. Zij zijn de initiatiefnemers van deze Tocht van licht. “Alle mensen die zich betrokken voelen bij het idee dat we samen de maatschappij vormen, naar elkaar mogen omzien en er voor de ander mogen zijn, zijn van harte welkom. Zeker in deze woelige tijden met bijvoorbeeld een oorlog op ons continent, lastige economische tijden en eenzaamheid onder jongere en oudere mensen. Dan geeft een Tocht van licht een beetje hoop.”

De tocht zal om 21.30 uur starten op de Oude Markt en daar tussen 22.00 en 22.15 uur weer eindigen. Voor lichtjes wordt gezorgd. De route gaat deels door de binnenstad en over de boulevard. Mensen die willen, kunnen de Kerstnachtdienst bijwonen, die traditiegetrouw om 23.00 uur in de Sint-Jacobskerk zal beginnen. “Het zou mooi zijn dat door het samen lopen van deze Tocht van licht en het onderweg met elkaar praten, de stad Vlissingen een stukje hechter wordt,” besluiten Wout en Matthea hun toelichting