Kunstenaar snijdt in oude tapijten en wekt daarmee de verbazing op van ruim 1,6 miljoen TikTokkers

Bianca Runge begon drie weken geleden met het delen van filmpjes op TikTok. In haar atelier verwerkt ze overtollige kralen, sieraden en tapijten tot een grote kunstinstallatie. Haar werkzaamheden filmt ze en deelt ze op TikTok met de hashtag ‘Oddly Satisfying’.

Toen mensen ontdekten dat ze in tapijten sneed ging dat filmpje direct viraal. Nog niet eerder werden tapijten zo bewerkt. Kijkers vinden het vreemd, zonde of bijzonder. Mensen over de hele wereld bekeken het filmpje langer dan dertig seconden, reageren erop en liken het wat telt voor het aantal views. Ook haar andere filmpjes worden veel vaker bekeken.


Bianca ziet in de tweedehands tapijten prachtige motieven die ze gebruikt voor haar kunstwerk. De versneden tapijten vormen de bodem van een bijna sprookjesachtig bos van omgehakte bomen. Overtollige kralen en sieraden woekeren over de zacht schijnende stammen als processierupsen, mos of torren. 

Met het ongoing project ‘Felled Forest’ wil ze aandacht vragen voor bomen die vaak plaats moeten maken door onze onbedwingbare drang naar economische groei.