Het EK voetbal staat voor de deur. De gemeente houdt de horecaondernemers op de hoogte over de mogelijkheden en regels die in deze periode gelden.

Middelburg – Het EK voetbal staat voor de deur. De gemeente houdt de horecaondernemers op de hoogte over de mogelijkheden en regels die in deze periode gelden.

Rond ieder EK of WK voetbal waaraan het Nederlands elftal deelneemt, worden de mogelijkheden en de regels besloten en op een rijtje gezet.

Inmiddels is duidelijk dat zowel binnen (in een horecagelegenheid), als op een terras het plaatsen van tv-schermen momenteel niet is toegestaan.

Daarnaast hebben we nog steeds te maken met de aangepaste openingstijden. Dit betekent dat het op grond van de coronamaatregels niet mogelijk is om wat extra’s te organiseren voor op zijn minst de voorrondes. Het gaat dan onder andere om openingstijden van de horecazaak en van het terras, om geluid, om wedstrijden vertonen op (tv)schermen en om wel of geen extra activiteiten of plaatsing van attributen.

Op 14 juni bespreken het Veiligheidsberaad en minister Grapperhaus opnieuw of mensen in de horeca op schermen naar de laatste EK-wedstrijden mogen kijken. Mogelijk kunnen voetbalfans vanaf de kwart- of halve finales samen naar de EK-wedstrijden kijken op terrassen.

De landelijke situatie is en blijft leidend.

 

Foto: WFM96 (archief)

Be the first to comment on "Het EK voetbal staat voor de deur. De gemeente houdt de horecaondernemers op de hoogte over de mogelijkheden en regels die in deze periode gelden."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*