21 december is de dag van de korte film

Cinema Middelburg vertoont op woensdag 21 december, de kortste dag van het jaar, twee korte filmprogramma’s: voor kinderen én voor volwassenen.

Volwassen kijkers mogen zich verheugen op films van zeer talentvolle makers, zoals In Flow of Words van Eliane Esther Bots die dit jaar het Gouden Kalf won voor beste korte documentaire, talloze prijzen won op internationale filmfestivals en werd aangekocht door het streamingplatform van The New Yorker. It’s Nice in Here van Robert-Jonathan Koeyers ging dit jaar in première in Cannes en is net als In Flow of Words een van de inzendingen voor de komende editie van de Oscars. Het programma bevat met Kevin Osepa’s La Ultima Ascensión nog een Gouden Kalf-winnaar, hij won de prijs voor beste korte film.

Het volwassenprogramma duurt tot 20:00 uur.

Voor de kleintjes vanaf 6 jaar is er een speciaal filmprogramma met de beste korte animatiefilms uit Europa. Alles verandert in deze films,  de winter verandert in de lente, een rups wordt een vlinder en een kleine mol zou zomaar in de maan kunnen veranderen.

Het kinderprogramma duurt tot 15:30 uur.