Zeeuwse Komedie brengt improvisatievoorstelling: De Vloer op!

Geïmproviseerde, geestige, ontroerende en herkenbare scenes die allemaal ontstaan in het moment. Dat is in een notendop het concept van ‘De Vloer Op’. In de maand januari speelt de Zeeuwse Komedie twee geïmproviseerde voorstellingen in De Muziek Kazerne in Vlissingen.  

De Vloer Op is bekend van het jarenlange tv-programma, waarbij twee of drie spelers worden aangewezen door een regisseur. Zij krijgen pas op dat moment een reëel thema of dilemma voorgelegd om meteen te gaan spelen. Alles op toneel wordt dus geïmproviseerd.

De acteurs zoeken zelf wat kleding en/of attributen uit en beginnen vervolgens direct zonder onderlinge afspraken aan de improvisatie. De uitkomst is de ene keer humoristisch, dan weer kan de improvisatie treffend en emotioneel zijn. Alles kan gebeuren tijdens een avondje improviseren.

De scenes van De Vloer Op worden afgewisseld met andere improvisatiespellen, bekend van o.a. De Lama’s en de Grote Improvisatieshow. Een ding is zeker, het worden avonden vol humor, verrassingen en onverwachte wendingen.

Op zaterdag 21 januari en vrijdag 27 januari 2023 voert de Zeeuwse Komedie de improvisatievoorstellingen op in De Muziek Kazerne aan de Marconiweg 4 in Vlissingen. De aanvang is beide keren 20.00 uur.

De zaal is een half uur voor aanvang open. Tickets zijn voor €12,50 te bestellen via www.zeeuwsekomedie.nl

Luister hier naar het gesprek op Soundcloud van Kees Riemens met regisseur Hans Puik