17 September is het World Cleanup Day

Kom net als vele andere Vlissingers in actie tegen zwerfafval op zaterdag 17 september. Iedereen kan helpen!
De gemeente ondersteunt inwoners met gratis prikstokken, vuilniszakken en sluitingen. Samen houden ze onze buurten schoon en veilig. Doet u ook mee?

Dat is de oproep die gemeente Vlissingen doet aan haar inwoners.
De opruimmaterialen kunt u vóór 17 september gratis ophalen aan de Vredehoflaan 950 in Vlissingen. Ophalen kan zonder afspraak van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 16.00 uur.
Bij het ophalen krijgt u informatie over hoe en waar u het verzamelde afval kwijt kunt. Voor andere vragen kunt u contact met de gemeente opnemen via e-mail afvalcoach@vlissingen.nl.

In 2021 is de gemeente gestart met de campagne ‘Vlissingen schoon? Doen we gewoon!’. Met deze campagne richten we ons op bewustwording en voorlichting over de effecten van zwerfafval. We motiveren inwoners om zwerfafval te voorkomen en ondersteunen burgerinitiatieven om zwerfafval te verminderen. Want: Vlissingen schoon? Doen we gewoon!

Ook de gemeente Middelburg laat weten in actie te komen op deze dag.

Zij doen de oproep om Middelburg schoon te houden.

  • Gooi je afval in de container
  • Breng grof vuil naar de milieustraat
  • Een ommetje maken of de hond uitlaten? Prik onderweg zwerfafval van straat.

Ook zijn er troepgroepen actief. Deze troepgroepen rapen het hele jaar door zwerfafval in georganiseerd verband. Ze zijn onder meer actief in de binnenstad, in Arnemuiden, de wijken ’t Zand, Stromenwijk en Rittenburg, Dauwendaele, Klarenbeek/Veerse Poort, Griffioen en Middelburg-Zuid. Echte afvalhelden!

Wilt u meehelpen op World Cleanupday in de gemeente Middelburg? Stuur dan een e-mail naar wijkgerichtwerken@middelburg.nl