Woensdagavond stille tocht voor doodgestoken Rainée

©Jelte Poppe

De stille tocht voor de doodgestoken Rainée wordt morgenavond om 19.00 uur gehouden. De 20-jarige man kwam vorige week om het leven bij een steekpartij op het Bellamypark in Vlissingen. Daar werd op dat moment een studentenfestival gehouden.

De stille tocht start in de Van Hallstraat en gaat via de de boulevard naar het Bellamypark, waar Rainée is overleden. Op de boulevard worden ter hoogte van Pier 7 twee duiven losgelaten. Wanneer iedereen op het Bellamypark is aangekomen, zal de uitvaartverzorger namens de familie wat zeggen. Ook zal burgemeester Bas van den Tillaar spreken op de plek waar de 20-jarige man vorige week het leven liet.

Tegenover het café waar Rainée is neergestoken, liggen veel bloemen. Tussen de bloemen zitten foto’s van de jongeman en brieven met lieve woorden voor hem. Op straat zeggen jongeren dat ze met de stille tocht mee willen lopen: “Ik ken het slachtoffer een beetje. Hij komt uit mijn wijk. Ik vind het verschrikkelijk”, zegt een jongen die met zijn fiets bij de bloemenzee staat. Een oudere man een eindje verderop vindt het vreselijk dat jonge mensen elkaar doodsteken: “Het zijn nog kinderen die elkaar het leven ontnemen. Dat is toch niet normaal. dat moet niet kunnen…”

Vrienden en familie kunnen vrijdag tussen 09.00 en en 10.30 uur afscheid nemen van Rainée in de Sint Jacobskerk in Vlissingen. Hierna zal de afscheidsdienst plaatsvinden. Rond 13.00 uur zal vervolgens de begrafenis plaatsvinden op de Noorderbegraafplaats in Vlissingen. Na de begrafenis roept de familie op om naar de kantine van V.C. Vlissingen te komen om nog even samen te komen.

— Dit is een bericht via Omroep Zeeland—