Veel schade nadat vuurwerkbom midden in de nacht afgaat in Nieuw en Sint Joostland

© Stockfoto WFM96

Nieuw- en Sint Joosland – Bewoners van Nieuw- en Sint Joosland zaten vannacht rond 04.00 uur rechtop in hun bed. Ze werden opgeschrikt door een keiharde knal van, mogelijk, (illegaal) vuurwerk.

Een heg bij een woning vatte vlam. Veel omwonenden spoedden zich naar buiten om de brand met emmertjes water te blussen. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen.

Mensen die meer informatie hebben over dit incident dat plaatsvond in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 september 2022, in de nabijheid van de kruising Achter de Kerk/Oude Rijksweg, worden verzocht zich te melden via het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844) of via What’s App (06-12207006).

Vanwege de droogte van de laatste tijd hadden de bluspogingen van omwonenden geen resultaat. De brandweer kwam ter plaatse en heeft ongeveer twee uur moeten blussen voordat de hitte enigszins uit de beplanting was. Door de ontploffing beschadigde een personenauto en brak er een ruit van een woning. Er werd aangifte gedaan van brandstichting en vernieling van de auto en de ruit.