Kittens gedumpt in kartonnen doos in Vlissingen

© Stichting Dierenwelzijn Walcheren

De stichting Dierenwelzijn Walcheren hebben zaterdagavond vijf kittens gered nadat deze waren gedumpt op een Vlissings parkeerterrein. De kartonnen doos waar de kittens inzaten was doorweekt.

Begin van de avond werd de stichting gebeld door mensen die in de bossen op een Vlissings parkeerterrein gepiep hoorden. Het gepiep kwam uit een doorweekte kartonnen doos. Er werd in de dood gekeken, en daar zaten vier kittens van een week of vier in. De dierenwelzijn is snel naar het parkeerterrein gereden. Daar werd een vijfde kitten gespot, en in de bossen zaten de vermoedelijke ouders ook.

© Stichting Dierenwelzijn Walcheren

Er zijn zoveel manieren om op een normale humane manier dieren onder te brengen waar je niet meer voor kan/wilt zorgen. Zo neemt het Dierenasiel Walcheren kittens gratis aan, er zijn stichtingen zoals wij en Stichting Scheldekat waar je mee in overleg kan gaan, maar heel brutaal dumpen in een doos als grof vuil is echt not done!!

Stichting Dierenwelzijn Walcheren

De stichting dierenwelzijn Walcheren heeft de koude kittens snel in een mand gedaan, en in de ambulance gezet waar ze lekker konden opwarmen. Ook werden er vangkooien op scherp gezet, om de ouders van de kittens te vangen. De vermoedelijke ouders hadden erge honger, want binnen een uur had de dierenwelzijn ook die twee gevangen.

Het hele nest bij elkaar is naar het asiel gebracht. Daar worden ze verder verzorgt, en krijgen ze de hulp die het nodig heeft.