Grote brand in hotel Domburg; Hotel ontruimd

Een hotel aan je P.J. Eloutstraat is zondagmiddag ontruimd na een grote brand.

De brand brak uit rond 14:27 uit. De brand werd snel opgeschaald naar een grote brand. Toen het eerste blusvoertuig ter plaatse kwam, bevestigde deze dat er daadwerkelijk brand was.

Het hotel werd hierop direct ontruimd. Vier blusvoertuigen ter plaatse om de brand te bestrijden. Ook is er een redvoertuig onderweg.

Foto: Veiligheidsregio Zeeland

De brand is volgens de veiligheidsregio begonnen in de sauna in de kelder. De brandweer heeft voor de zekerheid opgeschaald naar zeer grote brand. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

Brandbestrijding in de kelder van een gebouw is voor de brandweereenheden altijd een arbeidsintensieve klus. Om deze reden zijn 4 eenheden ter plaatse. Om de brand goed te kunnen blussen worden gaten op een aantal plekken in het gebouw gemaakt.

Hoewel er een aantal kamers van het hotel waren verhuurd, waren er gelukkig geen gasten in het hotel op het moment dat de brand uitbrak.

Bij brand komt rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Rond 16:10 kon de officier van de brandweer het sein “brandmeester” afgeven. Het nablussen zal nog enige tijd in beslag nemen.

Foto: Politie Walcheren