Brand in wooncomplex bij Stadhuisplein Vlissingen aangestoken

De brandweer is vrijdag rond de middag uitgerukt voor een nacontrole bij stichting ’s Heeren Loo aan het Stadhuisplein in Vlissingen. Een 57 jarige bewoner is aangehouden op verdenking van brandstichting.

De melding kwam binnen rond 11:30 uur. De tankautospuit van brandweer Middelburg rukte evenals de ladderauto uit. Ter plaatse was vermoedelijk een brandje ontstaan. De brand was vanaf het plein al te ruiken.

Ook twee ambulances rukten uit. Mogelijk hadden mensen rook ingeademd. Er zijn diverse mensen geholpen door het ambulancepersoneel. Er is uiteindelijk niemand meegenomen naar het ziekenhuis.

Wat er precies gebrand heeft, is niet bekend. De brandweer heeft het gebouw nog geventileerd, waarna ze retour konden naar de karzerne.

Niet veel later meldde de politie dat de brand is aangestoken. Hiervoor is een persoon aangehouden. De politie zal uitgebreid onderzoek gaan doen naar de brand. Daarvoor is een plaats delict ingesteld. Na ruim een uur was het onderzoek klaar.

Een 57-jarige bewoner had spullen in de brand gestoken. Hij is aangehouden op verdenking van brandstichting. De brand was snel onder controle.