28-Jarige man gewond bij steekpartij Middelburg; Man opgepakt bij AZC

De politie doet een onderzoek naar aanleiding van een steekincident dat dinsdagavond gebeurde aan de Pottenbakkerssingel in Middelburg. Al snel na het incident werd een verdachte aangehouden. Mogelijk zijn het slachtoffer en de verdachte bekenden van elkaar.

Omstreeks 20.00 uur op dinsdag 13 september meldden verschillende getuigen dat er tijdens een mogelijke ruzie tussen twee mannen een gewonde was gevallen doordat er gestoken was. Agenten gingen ter plaatse en verleenden hulp aan een slachtoffer dat ernstig gewond was. Voor hem is een traumahelikopter opgeroepen.

Omstanders assisteerden de agenten onder andere door het aanreiken van handdoeken waarmee bloedingen gestelpt konden worden. Het slachtoffer (een 28-jarige inwoner van Middelburg) is naar het ziekenhuis vervoerd. Het is op dit moment nog niet bekend hoe hij eraan toe is.  De man heeft een korte verklaring kunnen afleggen voordat hij naar het ziekenhuis werd overgebracht.


Door de agenten ter plaatse werd een ‘plaats delict’ afgezet met linten om onderzoek te kunnen doen. Rechercheurs zijn naar de plaats delict gekomen om sporen in beslag te nemen. Diverse getuigen legden een verklaring af tegen politieagenten. Zij gaven onder andere een signalement door van de mogelijke dader van het steekincident en ook wilden zij beelden met de politie delen. Die verklaringen worden allemaal betrokken in het onderzoek naar wat er precies is gebeurd. Ook nemen rechercheurs camerabeelden uit de omgeving mee in hun onderzoek. Mogelijk staat er op die beelden wat de aanleiding is voor de vechtpartij.


Tijdens het onderzoek meldde zich een 50-jarige man (zonder vaste woon- of verblijfplaats) bij het asielzoekerscentrum in Middelburg. Hij droeg een mes bij zich. Beveiligers van het AZC namen het mes af en belden de politie. Agenten gingen ter plaatse en hielden deze man aan als verdachte voor het steekincident.

De man voldeed aan het signalement dat door getuigen was opgegeven. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd, omdat hij zelf ook gewond was geraakt. Een GGD-arts nam bloed van de verdachte af om te controleren of hij onder invloed was van alcohol en/of drugs. Dat is de standaardprocedure bij dit soort ernstige zaken. Het bloedmonster wordt onderzocht door het NFI.


Bent u getuige geweest of hebt u verdere informatie met betrekking tot de aanleiding van het steekincident en hebt u nog niet met de politie gesproken? Dan vragen we u om contact met ons op te nemen. Dat kan via het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844)

Lees ook: Steekpartij bij winkelcentrum Tref; Slachtoffer zwaargewond

Comments are closed.