Hoogste punt van Joint Research Center is bereikt

Het hoogste punt van de bouw van het Joint Research Center Zeeland (JRCZ) in Middelburg is bereikt. De bouw van het onderzoeksinstituut is in februari begonnen. Volgend schooljaar zal het laboratorium haar deuren openen. De architect van het gebouw, Ben Westenburger, is enthousiast over de vorderingen: “Je ziet mooie contouren verschijnen van het gebouw.”

In het JCRZ werken straks studenten, docenten en onderzoekers van Scalda, HZ en UCR met verschillende disciplines samen aan maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, voedsel en energie. Het gebouw wordt daarom ook zo ingericht dat ontmoetingen tussen studenten en onderzoekers worden gestimuleerd. “Dat kan inspirerend werken en dat kan leiden tot innovaties”, zegt Westenburger. Zo komen er ‘flexibele kamers’, waarbij stoelen en tafels makkelijk te verplaatsen zijn. “De indeling zal steeds aanpasbaar zijn naar de wensen die er op dat moment zijn”, aldus de architect.

In het gebouw is veel glas verwerkt. Dat is met een reden, zegt Westenburger: “De eerste twee lagen hebben we transparant gemaakt, zodat je kunt zien wat er binnen gebeurt. Zo is het open naar de maatschappij.”

Het Joint Research Center Zeeland is onderdeel van Campus Zeeland. De onderwijsinstellingen hopen dat het onderzoekscentrum nieuwe studenten en kennisprofessionals aantrekt in Zeeland.

Be the first to comment on "Hoogste punt van Joint Research Center is bereikt"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*